snažím se kráčet s Kristem.... pojďte se mnou.

Důvěřuj

4. 9. 2007 11:29
Rubrika: Zamyšlení | Štítky: Bůh , duvera , zamysleni

V roce 1847 se Don Bosko rozhodl zakoupit dům, který měl sloužit jako útulek pro děti z ulice. Neměl však ani cent na zaplacení a do 14ti dnů měl uhradit třicet tisíc liber. Jeho matka si proto dělala velké starosti, ale Don Bosko jí na to řekl: „Řekni mi mami, kdyby jsi měla ty peníze, dala by jsi mi je na ten dům?“, její odpověď byla: „Samozřejmě!“, „No vidíš, jak bychom si potom mohli myslet, že Bůh není stejně štědrý?“

Dnešní článek je na téma staré stejně, jako lidstvo samo. Důvěra v Boha protíná celé Písmo svaté. „Neboť toto praví Panovník Hospodin, Svatý Izraele: "V obrácení a ztišení bude vaše spása, v klidu a důvěře vaše vítězství.“ (Iz 30,15). Často si lidé říkají „nemohu přeci spoléhat na to, že mi «někdo» pomůže bez mého přičinění“. V tomto pohledu jsou však hned dvě nepravdy.

První je ve „...spoléhat, že mi «někdo» pomůže“. Právě spoléhat se na Boha můžeme, nebo přesněji máme. Naše důvěra v Boha, naše vložení svého života do rukou Bohu, je zároveň jeho chválou, je přeci důkazem toho, že věříme v jeho lásku k nám jako dětem a otevíráme mu tím své srdce. „Důvěřuj Hospodinu celým srdcem, na svoji rozumnost nespoléhej.“ (Př 3,5).

Druhou nepravdu lze nalézt ve slovech „..bez mého přičinění.“. Vždyť právě naším přičiněním, naší prací na tomto cíli je naše důvěra v Boha, je to naše chvála Hospodina. Bůh trojjedinný přichází k člověku s otevřenou náručí a naše důvěra v něj je padnutím do této nastavené náruče. „Já však, Hospodine, důvěřuji tobě, pravím: "Ty jsi můj Bůh, moje budoucnost je ve tvých rukou."“

Zobrazeno 1478×

Komentáře

Hwest

Pěkné, Roberte! Jen tak dál =) "Což je mezi vámi otec, který by dal svému synu hada, když ho prosí o rybu? Nebo by mu dal štíra, když ho prosí o vejce? Jestliže tedy vy, ač jste zlí, umíte svým dětem dávat dobré dary, čím spíše váš Otec z nebe dá Ducha svatého těm, kdo ho o to prosí!" (Lukáš 11,11-13)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz