snažím se kráčet s Kristem.... pojďte se mnou.

Ateismus

6. 9. 2007 0:48
Rubrika: Zamyšlení | Štítky: ateismus , Bůh , zamysleni

Niesl Bohr (nositel Nobelovy ceny za Fyziku) rád při různých příležitostech vypravoval následující historku:

"V blízkosti našeho prázdninového domu v Tisvilde bydlí muž, který si nad hlavní dveře do domu přibil podkovu, která má podle staré lidové pověry přinášet štěstí. Když se ho známý zeptal: ,To jsi tak pověrčivý? Věříš opravdu, že ti ta podkova přinese štěstí?' odpověděl: ,Přirozeně že nevěřím, ale říká se přece, že to působí i tehdy, když na to člověk nevěří."

Je to kraťoučký příběh, krásně znázorňující příklad toho, kdy se člověk staví do pozice ateisty, ale přeci jen si říká "že na tom něco může být", proto se pojistí pro případ, "že by na tom náhodou něco bylo". Každý z nás může mít někdy tendenci sklouzávat do jakéhosi stereotypu víry a nechat se unášet vlnou okolí, bez vlastního postoje, bez vlastního otevřeného srdce Bohu. Nesmíme proto zapomínat na slova našeho Pána: "Vím o tvých skutcích; nejsi studený ani horký. Kéž bys byl studený anebo horký! Ale že jsi vlažný, a nejsi horký ani studený, nesnesu tě v ústech." (Zj 3,15-16)

 
Zobrazeno 2368×

Komentáře

Radim Scholaster

fajné! :o)

AntonioGhislieri

Přesně vystižená situace dnešní oficiální modernistické Církve. Nechá se nátěr, který slabě připomíná katolickou víru, která je ovšem vyprázdněna a ve skutečnista spíše protestantská.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz